Uncategorized

Preventivna skrb za kožo pri tridesetih

24. 10. 2016

Vse prevečkrat se s svojim dobrim počutjem ne ukvarjamo, dokler ne gre kaj narobe. Enako velja tudi za sijoč in spočit videz: zdi se nam samoumeven, dokler se rojstni dnevi ne začnejo približevati štiridesetici. Takrat ugotovimo, da se nam poznajo neprespane noči, leta kajenja, neustrezne prehrane ter pomanjkanja časa za skrb za svojo kožo.

Staranje kože je posledica različnih dejavnikov

  • Naravne spremembe: zmanjša se proizvodnja loja, zaradi česar je koža bolj suha. S časom se zmanjša tudi proizvodnja kolagena in elastina, kar vpliva na prožnost in čvrstost naše kože.
  • Mehanski dejavniki: koža z leti postaja tudi bolj dovzetna za posledice, ki jih pustijo ponavljajoči se gibi oz. obrazna mimika. Mrščenje, smejanje in nam specifični izrazi na obrazu se sčasoma poznajo predvsem okrog oči, na čelu in okrog ust.
  • Vplivi okolja: UV-sevanje je najvplivnejši sovražnik iz okolja. Poškoduje povrhnjico in podkožje, s tem pa tudi kolagen in elastin, ki sta bistvena za zdravo delovanje in videz naše kože. Sončni žarki povzročijo dodatno proizvodnjo rjavega pigmenta in temnejših lis. Na zaščitno plast kože vplivajo tudi vremenske razmere, spremembe nadmorske višine, vlage in veter, ki povzročajo povečano znojenje ali suho kožo.

Preprečiti je lažje in bolj učinkovito kot zdraviti

Če svojo kožo začnemo ceniti in negovati s pilingi, tudi domačimi, dovolj zgodaj, si zagotovimo, da bo čas na njej pustil bistveno manj znakov staranja. Danes so v estetskih centrih na voljo številne terapije, ki vaši koži pomagajo do dolgotrajno mladostnega videza. Pilingi, tako diamantni kot kemični, vplivajo na povrhnjico kože in odstranijo predvsem posledice vplivov okolja.

Slika: Vloga pilingov v vsakodnevni ali tedenski rutinski negi.

pilingi_struktura-koze

Nadgradnja pilingov s Pelleve terapijo

S pomočjo novejših metod pa lahko vplivamo tudi na srednji sloj kože in tako kljubujemo tudi naravnim spremembam in mehanskim dejavnikom. Kombinacija pilinga in Pelleve terapije daje čudovite rezultate.

Pelleve je koži prijazen in neinvaziven tretma glajenja gubic za svež izgled obraza. S pomočjo napredne radiofrekvenčne tehnologije segrevamo globlje plasti kože, kar povzroči nastajanje novega kolagena.

Preberite več >

vipangeli_estetikanobilis_web-57

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply