Uncategorized

Kolagen je – takoj za vodo – druga najpogostejša snov v telesu, predvsem pa v naši koži

9. 6. 2017


Maja Kukovec, terapevtka v Estetiki Nobilis

Lepilo, ki povezuje prav vse v našem telesu, je kolagen. Kolagen v telesu, je kot malta pri zidanju hiše. Naša telo bi brez njega razpadlo.

V koži pa kolagen skrbi za  čvrstost, mladostnost in obnavljanje. 

Kolagen je beljakovina, sestavljena iz aminokislin prolin, glicin, glutamin in arginin.

Kadar v koži ni dovolj kolagena, koža izgubi prožnost, postane tanka, nagubana in uvela, bolj viden je tudi celulit. Poleg tega pomanjkanje kolagena zmanjša sposobnost kože za obnavljanje. 

Ker po dvajsetem letu starosti sposobnost tvorjenja te beljakovine začne upadati, je treba telesu oz. koži potrebno pomagati pri preskrbi z njo.
Žal z uporabo kozmetike, ki vsebuje kolagen, ne bomo uspelu doseči rezultata, saj so kolagenske molekule prevelike, da bi jih koža sploh lahko vsrkala. Zato je potrebe kože po kolagenu bolje zadovoljiti z uživanjem ustrezne hrane ali pripravkov.

Ker za nastajanje in izkoriščanje kolagena v telesu skrbijo tudi vitamin C, mangan, baker, aminokislina prolin in antocianidini (jagode, borovnice …), poskrbite, da jih v vaši prehrani ne bo manjkalo, lahko pa jih uživate tudi v obliki prehranskih dodatkov.

NM Hydrocollagen je produkt vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov Rousselot in podjetja NM. Priporočamo in prodajamo ga tudi v Estetiki Nobilis.

NM Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v DW Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. DW Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.
Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere.

Pripravek NM Hydrocollagen priporočamo predvsem v kombinaciji z našo terapijo Pelleve ali HIFU, s pomočjo katerih spodbujamo nastajanje kolagena v koži in se potem terapije odlično dopolnjujejo in nadgrajujejo v rezultatu. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply