Uncategorized

Katja Poš: Po hujšanju nov izziv, kako se znebiti odvečne kože

17. 11. 2017
Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Katja Poš je ena tistih ljudi, ki je na glas spregovorila o svoji poti hujšanja in oblikovanja telesa. Po številnih poizkusih hujšanja, ji je naposled uspelo najti način, da je tehtnica po nekaj mesecih pokazala 30 kg manj in začela vzdrževati svoji višini primerno težo. Vendar takšna izguba teže pusti za seboj odvečno kožo. Katja se je odločila za poseg pri dr. Miranu Križančiču.

Več o posegih preoblikovanja telesa najdete tukaj http://oblikovanjetelesa.nobilis.si.

“Po letu dni hujšanja in borbi s kilogrami, sem prišla do svoje idealne teže, 55 kg. Težo sem nato morala vzdrževati, preden so me sploh dali na seznam za operativni poseg,” pravi Katja in dodaja: “Že na začetku svoje poti, sem spoznala izjemnega kirurga, dr. Mirana Križančiča, ki mi je pojasnil, da bo najverjetneje potrebno odstraniti odvečno kožo, ki je že takrat ni bilo malo.”

nobilis-katja-1

Katjina zgodba o poteku operacije odstranitve odvečne kože

Večer pred operacijo sem prišla v UKC Maribor, dobila kup obrazcev za izpolnit, kar mi je še dodatno pognalo strah v kosti. Ležala sem tam, prestrašena, a polna adrenalina in veselja. Spala nisem nič. Zjutraj so sestre prinesle tableto (ne vem točno katero), ki naj bi me pomirila in mi svetovale naj se takoj uležem. Čakala sem, da začne delovati, takrat pa je prišel k meni dr. Križančič in začel risati po mojem trebuhu in zadnjici. Kaj sva se pogovarjala, ne vem. Očitno je bilo, da je tableta učinkuje. Rekel mi je, naj počakam, da pridejo pome. To je bil najglasnejši zvok vrat in moje ime se mi še nikoli ni zdelo tako strašljivo.

 

nobilis-katja-4Ampak bilo je več, veliko več, kar sem si sploh upala želeti. Ulile so se mi solze, pa ne od bolečin, ki so bile kar hude, ampak od neizmernega veselja. Šele takrat sem se dobro začela zavedati kaj mi je uspelo in to, da je dr. Križančič naredil čudež iz mojega trebuha in zadnjice.

Okrevanje v UKC je trajalo osem dni in priznam, ni bilo enostavno. Bolečine so bile prisotne še lep čas tudi potem, ko sem že bila doma, ampak je bilo vredno. Do poletja sem popolnoma okrevala in takrat sva se tudi dogovorila, da bo ostranil odvečno kožo še na nogah. Čez poletje je operacijo odsvetoval, saj se rana lahko hitreje vname, zato je bil poseg znova načrtovan pozimi.

nobilis-katja-3Januarja letos, smo ponovili »vajo«. Postopek sem že poznala, a to še ni pomenilo, da me je kaj manj strah. Tokrat je bila operacija krajša (nekje tri ure). Prepričana, da tokrat vem, kaj pričakovati, sem spet ostala odprtih ust. Presenečena ob pogledu na noge, se mi je odvijala zgodba izpred nekaj mesecev.Po treh dneh sem odšla domov, nato pa sem hodila na redne preglede, da je dr. Križančič spremljal, kako se celijo brazgotine.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply