Uncategorized

Botoks: najpogostejša terapija za glajenje gub

13. 4. 2017

Čeprav botoks še danes mnogokrat velja botoks za tabu temo, letos praznujemo že 15 let, odkar ga je Agencija za hrano in zdravila ZDA priznala za uradno certificirano terapijo. V tem času je botoks terapija postala ena od srednjih metod pomlajevanja.

Botoks, latinsko botulinum toxin (BTX), je beljakovina, ki jo na področju estetike uporabljamo za glajene gubic zgornje tretjine obraza. Strokovnjak vam s posebno injekcijo vbrizga botoks v mišico pod gubami, ki jih želite zgladiti. Injecirana snov povzroči, da se mišica sprosti, kar opazimo v gladki koži nad mišico.

Uporaba botoksa je sicer najbolj razširjena med žensko populacijo, saj gre za nekirurški poseg, njeni učinki pa so vidni v nekaj dneh. Celovit učinek pa je običajno viden na koži v 14 dneh po terapiji.

Čeprav botoks vedno povezujemo z glajenjem gub, pa je njegova uporaba bistveno širša. V estetski kirurgiji ga uporabljamo pri posegih za zmanjševanje potenja, odpravo škiljenja, zmanjševanje migren in pri odpravljanju uhajanja urina.

5 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odločite za botoks terapijo:

  1. Poiščite ustreznega estetskega kirurga, ki vam bo pokazal svoje dosedanje primere injeciranja botoksa.
  2. Preverite, ali je cena terapije na enoto botoksa ali na posamezno regijo.
  3. Odločite se, kakšen učinek želite in vaše želje povejte estetskemu kirurgu, ki vam mora povedati, ali je takšno stanje dosegljivo in kakšen bo vaš izgled po posegu.
  4. Botoks nima doživljenjskega trajanja; ponovitve so potrebne vsakih 6 mesecev, zato razmislite, ali boste s terapijami nadaljevali. Četudi tega še ne veste, to ne prinaša nikakršnih negativnih stranskih učinkov.
  5. Še nimate gubic, vendar želite delovati preventivno? Vse več je uporabnic, ki s pomočjo botoksa želijo ohraniti mladosten videz. Z ustreznimi količinami botoksa bo estetski kirurg poskrbel, da se z njimi ob rednih terapijah ne boste srečale.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply