Uncategorized

Kemični piling: celovita nega kože obraza in dekolteja

1. 6. 2017
kemicni_piling-2

Imate težave z kožnimi madeži, gubicami in nečisto kožo? Kemični piling je pogosto pravi odgovor, da z eno terapijo odpravite tiste nadležne površinske nečistoče in madeže, ki vas motijo in si tako povrnete čisto, napeto in gladko kožo.

Kemični pilingi sicer sodijo med površinska čiščenja kože, vendar je njihovo delovanje celovitejše in poglobljeno v primerjavi z običajnimi pilingi. Z njimi spodbudimo kožo, da se celice obnovijo in da  nastaja nov kolagen, ki koži daje napet in mladosten videz.

Še posebej koža na obrazu je v vseh letnih časih izpostavljena različnim vremenskim vplivom: vetru, mrazu, UV žarkom, suhemu zraku, slani morski vodi itd. Kljub redni dnevni negi se začnejo pojavljati lise, predeli nečiste kože, neenakomeren ten, to pa poudari tudi gubice pri mlajših osebah.

S kemičnim pilingom kožo oživimo na več nivojih: odstranimo površinske spremembe na koži in hkrati kožo spodbudimo k obnovi. Z izbrano razstopino kemične kisline, ki jo naš strokovnjak izbere glede na analizo vaše kože, najprej odluščimo zgornjo plast odmrlih in poškodovanih celic, hkrati pa kislina spodbuja nastajanje novih zdravih sestavin v koži.

Kaj moram vedeti pred izbiro kemičnega pilinga?

  1. Za piling celotnega obraza potrebujemo od 5 do 20 minut; po terapiji je pomembno, da se nekaj časa izogibamo soncu in poskrbimo za dodatno vlažnost kože, ki se obnavlja še približno teden dni.
  2. Izbirate lahko med različno intenzivnimi kemičnimi pilingi: najbolj popularna različica kemičnega pilinga je piling z AHA kislinami, ki se nahajajo v sadju in so popolnoma naravnega izvora. Za bolj globinske učinke kemičnega pilinga uporabljamo TCA kisline ali Dermalan piling, ki poskrbi tudi za beljenje kože.
  3. Kemični piling ni zgolj nanos maske, temveč odstrani nečistoče in madeže, hkrati pa kožo “zbudi”, da začne proizvajati kolagen in s tem dalj časa po pilingu ostaja mladostnejša in sveža.
  4. Pred izbiro kemičnega pilinga se pogovorite s strokovnjakom o vaših željah in dosedanjih izkušnjah s pilingi. Le tako boste izbrali takšnega, ki vam bo prinesel želene rezultate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply