Uncategorized

Oči so prvo ogledalo vaše starosti in razpoloženja

13. 1. 2017
Boris ONIŠAK dr. med., specialist ORL in lepotni kirurg

Boris ONIŠAK dr. med., specialist ORL in lepotni kirurg

Svetuje Boris Onišak, dr. med, spec. ORL:

Pri pomlajevanju obraza velja, da lahko z majhnimi koraki naredimo lepe spremembe, ki jih najpogosteje opazite zgolj sami.

Nekateri se odločate za uporabo botoksa, drugi za polnila s hialuronsko kislino, vse bolj popularen poseg v Sloveniji pa postaja korekcija vek ali blefaroplastika.

Pri slednjem gre za pomlajevanje in korekcijo vek, ki dajo lepšo obliko celotnemu očesnemu krogu in vplivajo tudi na zmanjševanje gub okoli oči. Prav naš pogled je prvi stik z zunanjim svetom in je odsev našega počutja.

 

Funkcionalnost in estetika
S starostjo in pod vplivom zunanjih dejavnikov koža na vekah izgublja prožnost, koža na vekah se raztegne, vse skupaj pa se odrazi v vse večji količini kože okoli oči.

Odvečna koža zapira pogled, zmanjšuje odprtost oči in daje vtis neprestane utrujenosti, zaspanosti ter mrkega pogleda. Težave z odvečno kožo pri vekah občutite tudi pri ličenju oz. nanašanju senčil, ker koža ni več napeta in prožna.

Ko hitimo čez dneve, se ne zavedamo, da mežikanje v sonce ali naprezanje pred računalnikom puščajo posledice, ki pa jih danes lahko zelo estetsko korigiramo.


Nezahteven poseg

S pomočjo operativnega posega v lokalni anesteziji odstranimo odvečno kožo in maščobo, vaše oči pa postanejo bolj odprte. Oteklina in modrice običajno izginejo v enem tednu. Poleg estetskega je pomemben tudi funkcionalni vidik korekcije vek, saj boste zaradi odstranitve odvečne kože imeli večje vidno polje.

V nekaj tednih več ne bo vidnih posledic posega, vaš pogled pa bo ponovno mladosten in kar je najbolj pomembno, izražal bo vaše dobro počutje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply