Browsing Category

Uncategorized

Uncategorized

Katja Poš: Po hujšanju nov izziv, kako se znebiti odvečne kože

17. 11. 2017
Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Katja Poš je ena tistih ljudi, ki je na glas spregovorila o svoji poti hujšanja in oblikovanja telesa. Po številnih poizkusih hujšanja, ji je naposled uspelo najti način, da je tehtnica po nekaj mesecih pokazala 30 kg manj in začela vzdrževati svoji višini primerno težo. Vendar takšna izguba teže pusti za seboj odvečno kožo. Katja se je odločila za poseg pri dr. Miranu Križančiču. Continue Reading

Uncategorized

Kolagen je – takoj za vodo – druga najpogostejša snov v telesu, predvsem pa v naši koži

9. 6. 2017


Maja Kukovec, terapevtka v Estetiki Nobilis

Lepilo, ki povezuje prav vse v našem telesu, je kolagen. Kolagen v telesu, je kot malta pri zidanju hiše. Naša telo bi brez njega razpadlo.

V koži pa kolagen skrbi za  čvrstost, mladostnost in obnavljanje. 

Kolagen je beljakovina, sestavljena iz aminokislin prolin, glicin, glutamin in arginin.

Kadar v koži ni dovolj kolagena, koža izgubi prožnost, postane tanka, nagubana in uvela, bolj viden je tudi celulit. Poleg tega pomanjkanje kolagena zmanjša sposobnost kože za obnavljanje. 

Ker po dvajsetem letu starosti sposobnost tvorjenja te beljakovine začne upadati, je treba telesu oz. koži potrebno pomagati pri preskrbi z njo.
Žal z uporabo kozmetike, ki vsebuje kolagen, ne bomo uspelu doseči rezultata, saj so kolagenske molekule prevelike, da bi jih koža sploh lahko vsrkala. Zato je potrebe kože po kolagenu bolje zadovoljiti z uživanjem ustrezne hrane ali pripravkov.

Ker za nastajanje in izkoriščanje kolagena v telesu skrbijo tudi vitamin C, mangan, baker, aminokislina prolin in antocianidini (jagode, borovnice …), poskrbite, da jih v vaši prehrani ne bo manjkalo, lahko pa jih uživate tudi v obliki prehranskih dodatkov.

NM Hydrocollagen je produkt vodilnega laboratorija na področju kolagenskih peptidov Rousselot in podjetja NM. Priporočamo in prodajamo ga tudi v Estetiki Nobilis.

NM Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov in koncentratov aminokislin, ki so ključni gradniki kolagena. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo približno 50% celotne vsebnosti aminokislin v DW Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, prolina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja, kot v drugih virih proteinov. Poleg omenjenih, vsebuje še ostale pomembne gradnike kolagena, kot so: alanin, arginin in hidroksilizin. DW Hydrocollagen je nizkomolekularen, teža pa je le okoli 2000 Daltonov.
Priporočeni dnevni odmerek in navodila za uporabo: 1 do 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke vmešajte v 200 ml vode ali jogurt in mešajte, da se popolnoma raztopi, saj se tako najhitreje absorbira v organizem. Izdelek uživajte najmanj 3 mesece.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Prehransko dopolnilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Izdelek ni primeren za nosečnice in doječe matere.

Pripravek NM Hydrocollagen priporočamo predvsem v kombinaciji z našo terapijo Pelleve ali HIFU, s pomočjo katerih spodbujamo nastajanje kolagena v koži in se potem terapije odlično dopolnjujejo in nadgrajujejo v rezultatu. 

Uncategorized

Laserska ali klasična liposukcija?

10. 3. 2017
Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Svetuje Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije:

Liposukcija je kirurški poseg, pri katerem z nekaj milimetrov širokimi cevmi izsesamo odvečno podkožno maščevje. Poseg se uporablja takrat, ko z zdravo prehrano in ustrezno vadbo ne moremo zmanjšati maščobnih oblog, ki se najpogosteje nakopičijo na spodnjem delu trebuha, bokih, notranji strani stegen ali na podbradku. Continue Reading

Uncategorized

Učinkovito odstranjevanje tetovaž

3. 1. 2017

Lasersko odstranjevanje tetovaž velja za enega najbolj uspešnih načinov odstranjevanja tistih tetovaž, ki ne odražajo več tistega, kar smo nekoč želeli s tetovažo sporočiti. Z lasersko terapijo, ki jo ponavljamo od 5- do 7-krat (odvisno od različnih dejavnikov), posvetljujemo pigment in tako v večini primerov dosežemo odlične rezultate pri odstranjevanju tetovaž. Continue Reading

Uncategorized

Štrleča ušesa niso neodpravljiva hiba

3. 1. 2017

Mnogi se spominjajo otroštva po neprimernih opazkah vrstnikov zaradi štrlečih ušes. Še posebej v puberteti tovrstne hibe postanejo del identitete, ki negativno vplivajo na najstnikovo samopodobo. Danes odprava štrlečih ušes ne predstavlja zahtevnega operativnega posega, rezultati pa prinašajo dodatno samozavest in zadovoljstvo z lastnim telesom. Continue Reading

Uncategorized

Kozmetični pilingi za domačo uporabo

2. 1. 2017

Ob vsakodnevni naglici pogosto ne najdemo dovolj časa, da poskrbimo za svojo kožo celovito in temeljito. Kljub temu da se zavedamo, da je redna kozmetična nega kože prvi korak do sveže, mladostne in negovane kože, se dnevi premikajo hitreje, kot bi si želeli in s tem namenom pogosto iščemo nasvete, kako za kožo poskrbimo doma.

Continue Reading

Uncategorized

Lepe prsi – samozavest vsake ženske

28. 12. 2016
Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije v Estetiki Nobilis

Prsi oz. dojke so že od nekdaj simbol ženstvenosti in zdravja. Imajo pomembno funkcijo v času dojenja, vse življenje pa so opazen del ženske lepote. Kot pa v različnih pogledih nihče ni popoln, tudi prsi pri mnogih ženskah niso popolne, skladne s telesom, primerno velike, dovolj simetrične ali pa so prevelike in zaradi tega povzročajo različne težave (npr. s hrbtenico, ponavljajočimi se vnetji itd.). Continue Reading