Uncategorized

Koliko mi v resnici lahko pomaga strokovna nega obraza?

16. 10. 2016
nobilis
Karmen Cerovsek terapevtka Estetika Nobilis

Karmen Cerovšek, terapevtka v Estetiki Nobilis

Karmen Cerovšek, terapevtka v Estetiki Nobilis:

Ozaveščenost o zaščiti kože poleti je vsako leto večja, a le malo ljudi se zaveda, da na našo kožo vpliva še mnogo drugih vremenskih dejavnikov. Jeseni in pozimi so hitri prehodi z mraza na toplo za kožo velik šok – bolj, kot si lahko predstavljamo.  Kolikokrat razmišljate, kakšno nego potrebuje koža zaradi mraza in suhega zraka v ogrevanih prostorih?

S prihodom jeseni ponavadi ugotovimo, da je naša koža izsušena, v vročih poletnih mesecih pa so se na njej nabrale tudi nečistoče, ker sonce povzroči zadebelitev povrhnjice, saj se na njej naberejo odmrle kožne celice. Koža je na videz suha, siva, brez sijaja, mi pa videti bolj utrujeni ali celo starejši.

Z domačo nego se da storiti veliko … a ne vsega

Jeseni je potrebno kožo temeljito očistiti, jo nahraniti in ji zagotoviti dovolj vlage. Za nego izberite preparate z večjo hranilno vrednostjo glede na vaš tip kože, preverite pa tudi svojo kozmetiko za čiščenje, ki ne sme še bolj izsuševati kože. Kakšen dodaten serum ne bo odveč.

Vendar tudi jeseni in pozimi ima sonce velik vpliv na našo kožo. Kljub nižjim temperaturam in manj žgočemu soncu nadaljujte z zaščito pred soncem. Tudi jeseni uporabite zaščitni faktor vsaj 30 (SPF). Kakovosten puder (tekoča podlaga v primernem odtenku) čez dan ne škodi, hkrati pa izenači polt in dodatno zaščiti kožo pred zunanjimi vplivi.

Strokovna nega kožo pripelje do optimalnih rezultatov

S prilagoditvijo vsakodnevne rutine lahko poskrbimo za dober izgled, a do tiste prave svežine in sijaja pripelje le serija strokovnih tretmajev. Ti kožo pravilno očistijo in odstranijo poroženelo plast povrhnjice, ki daje neželen utrujen videz.

“Kateri tretma naj izberem?”

Čudežni estetski poseg, ki bi bil primeren za vsakogar, ne obstaja. Z napredkom tehnologije in razumevanjem delovanja naše kože se je na trgu pojavila  cela vrsta postopkov in terapij, prilagojena posameznim problemom, tipom in stanjem kože.

Kako torej izbrati pravo terapijo oz. poseg? Pred prvim tretmajem je nujen posvet s strokovnjakom. Le-ta vam svetoval, kaj je za vašo kožo najbolje in katera terapija oz. kombinacija različnih terapij bo prinesla želen in optimalen rezultat.

Preverite, kako vam lahko Estetika nobilis pomaga pri pomlajevanju vaše kože >>

Vas zanima, kako lahko že v naslednjih treh mesecih poskrbite za osupljivo mladostno kožo? Prenesite naš novi vodič V treh mesecih do kože, ki vam jo bo zavidala vsaka 30-letnica.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply