Uncategorized

“ Skrb za svežino kože je tako pomembna kot umivanje zob”

8. 11. 2016
Boris ONIŠAK dr. med., specialist ORL in lepotni kirurg

Boris ONIŠAK dr. med., specialist ORL in lepotni kirurg

Odgovarja lepotni kirurg Boris Onišak, dr. med., specialist ORL, Estetika Nobilis

Pomlajevanje obraza je tema, ki nikoli ne zastara. Še več: danes skorajda vsak izdelek ponuja mlajši videz.

Dr. Onišak, kaj sploh pomeni pomlajevanje obraza?

Preprosto in laično povedano pomlajevanje obraza pomeni povrniti obrazu svež in spočit videz. Namen pomlajevanja nikakor ni doseganje 20 let mlajšega videza, temveč starosti primerno vračanje svežine in nadomeščanje izgubljene polnosti obraza. Zmanjšamo gubice, ki jih lahko, vračamo volumen, kjer ga primanjkuje, pri tem pa dajemo največ poudarka ohranjanju oblike in mimike obraza.

Kateremu posegu bi pripisali lastnost čudežne palčke?

Sam osebno hialuronskim polnilom – filerjem, kot jih pogosto poimenujemo. 

Zakaj? Kakšno funkcijo imajo?

S hialuronskimi polnili obrazu vračamo polnost. Z leti izgubljamo maščobo, kar se kaže v uvelih licih, podočnjakih, izrazitih gubah. Izkušeni specialist bo znal na vašem obrazu z že majhno količino polnila (običajno 1ml) narediti rezultat, ki ga boste opazili (običajno) samo vi. Komplimenti v stilu “zelo dobro izgledaš” so zame osebno največji uspeh.   

Zakaj se ženske bojijo botoksa?

Menim, da v prvi vrsti zaradi nepoznavanja njegove funkcije. Večini neposrečenih posegov pomlajevanja pri znanih medijskih osebah so ljudje posplošeno pripisali kar uporabi botoksa in to mnenje je zdaj težko spremeniti. Botoks uporabljamo v relativno majhnem obsegu pri glajenju gubic zgornje tretjine obraza in nikakor za povečavo ustnic, kakor misli še zmeraj velika večina ljudi.

Je res, da že po prvem posegu pomlajevanja izgledamo čisto drugače?

Lahko se zgodi tudi to. Z izborom napačnih terapij ali neustreznim apliciranjem hialurona oz. botoksa. Naša filozofija je “počasi in postopoma”. Večina strank ne želi vidnih in hitro opaznih sprememb temveč postopno pomlajevanje. In seveda odkrit pogovor, da so rezultati skladni s pričakovanji.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply