Uncategorized

Nega obraza za vsako starost

22. 11. 2015

Estetika Nobilis - Nega obraza_3

V 20-tih letih

Vaša koža je mladostna, prožna in sijoča, morda vam težave povzročajo le akne. Kljub vsemu, pa je izredno pomembno, da za vašo kožo skrbite tudi v tej starosti – nikoli ni prezgodaj! Pred spanjem odstranite ličila in očistite kožo, dnevno uporabljajte vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem in vsaj dvakrat tedensko naredite piling.

Dr. Onišak za to starostno obdobje priporoča predvsem koži prilagojene atravmatske kozmetične nege in piling povrhnjice.

V 30-tih letih

Na obrazu so lahko že vidne prve gubice, vendar lahko njihovo izrazitost in številčnost upočasnimo s skrbno nego in z mislijo na to, kako živimo. Pravilna nega kože še vedno vključuje redno odstranjevanje odmrle kože in dodatno dovajanje vlage, priporočamo pa tudi uporabo preparatov s hranilnimi in varovalnimi snovmi – retinoidi, koencim Q10 in vitamini A in E.

Dr. Onišak za to starostno obdobje priporoča poleg koži primernih kozmetičnih neg tudi diamantni piling in učvrščevanje kože z neinvazivno terapijo za glajenje prvih gubic Pelleve.

V 40-ih letih

Koža v tem obdobju postane bolj utrujena in uvela, gubice pa bolj izrazite in na obrazu se začnejo pojavljati pigmentni madeži. Vsak krajši spanec ali naporen dan se hitro izrišeta na našem obrazu. To je idealen čas, da začnete z uporabo izdelkov, ki aktivno rešujejo vidne znake staranja – kreme z dodatki peptidov, koencima Q10 in hialuronske kisline bodo koži povrnile prožnost, kreme z dodatki alfa hidroksilne kisline pa bodo delovale proti pigmentnim madežem.

Dr. Onišak za to starostno obdobje priporoča učvrščevanje kože s terapijo Pelleve, prilagojeno anti-pigmentno kozmetično nego, v primeru izrazite mimike obraza terapijo z botoksom in hialuronska polnila na mestih, kjer se kažejo prvi resnejši znaki staranja (oči in lica).

V zrelih letih lojnice proizvajajo vedno manj maščob, koža postane vedno bolj tanka, suha, upadla in neprožna, gube, kapilare in pigmentni madeži pa vedno bolj izraziti. Nega zrele kože zahteva izdelke, ki kožo hranijo, skrbijo za prožnost in jo nekoliko zgladijo. Priporočljivo je uporabljati bogate kremne teksture s fitoestrogeni in fitoproteini, salicilno kislino, retinolom, sadnimi kislinami in  hialuronsko kislino. Posebno pozornost namenite predelu okoli oči, ki je lahko zaradi izgube kolagena in maščobe videti bolj udrto, kar lahko delno omilite s kremo z dodatkom silikona. Uporabite lahko tudi izdelke, ki temeljijo na arbutinom ali hidrokinonom, ki preprečujejo kopičenje melanina in s tem nastajanje starostnih peg. Take kreme lahko uporabljate tudi za roke.

Dr. Onišak za to starostno obdobje priporoča tudi: laserski piling, terapijo z Neogen Plasmo, hialuronska polnila in/ali botoks.

Ne glede na starost pa ne pozabite – veliko pijte, izogibajte se kajenju in vsak dan uporabljate kremo z zaščitnim faktorjem širokega spektra.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply