Uncategorized

7 zlatih pravil za lepo kožo

15. 11. 2015

Estetika Nobilis - 7 zlatih pravil za nego kože_s

1. Pijete veliko vode
Koža, tako kot vsi naši organi, je sestavljena v glavnem iz vode. Dehidrirana koža je videti izsušena, postaja manj prožna in verjetnost, da se na obrazu razvijejo gubice, večja. Za lepo kožo vaše telo potrebuje zadostno količino vode – priporočljiva količina je 8 kozarcev dnevno.

2. Jejte sadje in zelenjavo, ki vsebuje veliko beta karotena in antioksidantov
Koža je naš največji organ in za lep videz rabi veliko vitaminov, mineralov in hranil, ki jih v naše telo vnesemo skozi ustrezno prehrano. Kar ena tretjina vsega, kar pojemo, hrani našo kožo. Pomembno je, da v naš jedilnik vključimo veliko živil z visoko vsebnostjo beta-karotena in antioksidantov, ki podpira proizvodnjo kolagena – marelice, melone, korenje, jagode, avokado, jabolka, oreščke, špinačo in drugo temno-listnato zelenjava.

3. Omejite dnevno količino kave
Kofein v kavi dehidrira naše telo in lahko zato tudi izsuši kožo. Izogibajte se pitju več kot skodelico ali dve kave čez dan. Namesto kave si raje privoščite zeleni ali zeliščni čaj, naravni sok ali kokosovo vodo.

4. Redno se gibajte
Aerobne aktivnosti kot so hoja, tek, kolesarjenje, plavanje pospešujejo pretok krvi po telesu in tako prinašajo svež kisik in hranila vaši koži. Poleg tega pa kri odnaša toksine, vključno s prostimi radikali, stran od kože. Rezultat redne aktivnosti je osvežena, očiščena in regenerirana koža.

5. Očistite svojo kožo vsak dan
Čiščenje kože naj postane del vaše dnevne rutine. S čiščenjem odstranimo ličila in umazanijo, ki se čez dan nabere na našem obrazu. Pri tem pazite, da ne uporabljate agresivnih sestavin, ki lahko osušijo vašo kožo in podrejo naravno ravnovesje vaše kože. Priporočamo čiščenje vsak dan, zjutraj in zvečer. In vedno se prepričajte, da očistite vsa ličila, preden greste spat.

6. Ne pozabite na piling
Z rednim pilingom odstranimo mrtvo kožo in toksine onesnaženega okolja, ki se kopičijo na površini naše kože vsak dan. Piling ne le globinsko očisti, temveč tudi pospešuje celično obnovo – tako se začne proizvodnja kolagena in kožo pripravi na absorbcijo hranilnih snovi, ki jih nanesemo po zaključenem pilingu.

7. Vsak dan uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem
Sonce oddaja UVA in UVB žarke, ki so škodljivi za kožo. UVB žarki povzročajo površinske poškodbe v zgornjih plasteh kože, zaradi katerih dobimo zagoren ten. UVA žarki pa so tisti, ki povzročajo škodo v globljih plasteh naše kože in jo povzročajo tudi takrat, ko soncu nismo neposredno izpostavljeni – tudi skozi oblake, meglo in steklo. Zato je priporočljivo, da vsak dan – ne glede na vremenske razmere – uporabljamo zaščitne kreme »širokega spektra«.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply