Uncategorized

HIFU – nova metoda pomlajevanja brez kirurških posegov

5. 11. 2016

Laura Sardinsek

Svetuje Laura Sardinšek, vodja medicinske kozmetologije v Estetiki Nobilis:

Nekirurško pomlajevanje obraza, vratu in dekolteja je ena najbolj zaželenih metod pomlajevanja. Tudi v Estetiki Nobilis izvajamo tovrstne metode, in sicer t.i. metodo HIFU, pri kateri uporabljamo fokusiran ultrazvok visokih moči (ang. High Intensity Focused Ultrasound).

Gube in povešena koža so tisti, ki nas opominjajo na to, da moramo poskrbeti za osvežitev naše kože. Številni si želijo, da jim zato ne bi bili potrebni kirurški posegi, da bi si povrnili mladosten videz kože. Prednosti tovrstnih posegov so tudi kratka rehabilitacija in minimalni stranski učinki.

S termalnim učinkom do mlajše kože

S pomočjo različnih tehnologij sprožimo nastanek novega kolagena in tako nam pomagajo učvrstiti in napeti kožo ter zmanjšati videz in globino gub. Pri metodi HIFU rezultate pomlajevanja dosegamo s termalnim učinkom, kjer s pomočjo fokusiranega ultrazvoka segrevamo globoki dermis in spodaj ležeče subdermalno povezovalno tkivo na 60 °C do 70 °C.

Pri terapiji povzročimo majhne, dobro definirane in kontrolirane cone toplotne poškodbe v željeni globini kože, ne da bi pri tem poškodovali površino kože. Povišana temperatura povzroči, da se kolagenska vlakna skrčijo in takoj je opazna večja napetost kože in takojšnji lifing.

Takoj vidni učinki

Koža po terapiji postane prožnejša, bolj gladka in napeta, globina gub se zmanjša. Hkrati se v koži sprožijo procesi celjenja, v katerih nastajajo nova kolagenska vlakna. Regeneracija kože se začne že med terapijo, najboljši rezultati pa so doseženi nekaj mesecev po terapiji, saj nastajanje novega in hkrati kvalitetnejšega kolagena traja nekaj mesecev. Koža po terapiji postane prožnejša, bolj gladka in napeta, globina gub pa se zmanjša.

Prednost metode HIFU je, da po terapiji ni potrebno okrevanje, saj je po tretmaju možno opaziti le kratkotrajno rdečico in kratkotrajen občutek rahle bolečine kože na dotik.

Terapija se največkrat uporablja za dvig in učvrstitev kože na predelu obraza, vratu in dekolteja, možna pa je tudi uporaba na drugih delih delesa, kjer si stranka želi učvrstitve kože. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply