Uncategorized

Zakaj ne morete izgubiti oblog tam, kjer vas najbolj motijo?

16. 10. 2016
estetika_nobilis_lipoliza

Svetuje Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije:

Miran Krizancic

Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Redna telovadba, zdrava prehrana z redkimi pregrehami in še vedno so določeni deli telesa, ki ne odražajo vašega dela za lepo in izklesano telo? Razlog ni v vaši nezadostni predanosti, vendar je še veliko dejavnikov, ki vam preprečujejo, da bi se počutili bolj samozavestne v svoji koži. A to ne pomeni, da se morate z maščobnimi oblogami sprijazniti. Obstajajo trije načini, ki so različni po svoji intenzivnosti, za odpravljanje maščobnih oblog, ki jim zdrava prehrana in redna telovadba ne morejo do živega.

Pri izbiri metode odstranjevanja maščobe ni pomembno samo, da se zavedate vseh prednosti in slabosti, temveč da izberete kirurga, ki ima ustrezne izkušnje in prakso, ki vam jih bo predstavil ob prvem srečanju. Najbolj preprosta metoda je injekcijska lipoliza, pri kateri posebna snov topi maščobo. Za manjše površine nezaželenih maščobnih oblog se pacienti najpogosteje odločajo za lasersko lipolizo, saj jo lahko opravimo tudi z lokalno anastezijo. Najbolj celovita metoda je liposukcija, pri kateri gre za odstranjevanje maščevja na manjših ali večjih površinah.

Injekcijska lipoliza

Najbolj preprosta metoda odstranjevanja maščobe, pri kateri boste po opravljenem posegu normalno odšli v službo ali domov. Pri injekcijski lipolizi vbrizgamo v območje nezaželenih oblog posebno snov, ki topi maščobo. Učinki so vidni v nekaj tednih, zato je včasih potrebno postopek tudi ponoviti, da celovito odstranimo vse maščobne obloge.

Laserska lipoliza

Kadar gre za manjši obseg nezaželene maščobe, npr. podbradek, jahalne hlače, pri katerih kirurg oceni, da gre za odstranitev maščobe do 500 ml, je najbolj pogosta metoda laserska lipoliza. To lahko opravimo tudi v lokalni anasteziji. Kirurg z laserskim žarkom topi nezaželene maščobne obloge in prinaša enako dolgoročne učinke kot bolj kompleksne metode odstranjevanja oblog, kot je na primer liposukcija za večje površine. Postopek z laserjem krči kolagen v koži in ustvarja napeto kožo.

Liposukcija

Pri liposukciji gre za odstranjevanje maščobe skozi majhne odprtinice v koži s posebnimi kanilami. Kirurg pri posegu vedno gleda na to, da je odstranjevanje maščobe enakomerno, da ne pride do neravnih površin in je tudi zagotovilo za dobre rezultate. Po samem posegu pacient nosi kompresijska oblačila, saj tako preprečimo zastajanje vode v delu, kjer je bila opravljena liposukcija in pomaga koži, da se krči.

Pozor!

Neštetokrat že povedano, vendar opozorilo ni nikoli odveč: metode odstranjevanja maščobe niso načini hujšanja, temveč gre za oblikovanje telesa na tistih delih, kjer z rekreacijo in ustrezno prehrano ne moremo doseči želenih učinkov.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply